به گزارش شهرآرانیوز، نعمتالله ترکی روز دوشنبه در نشست با روسای کانونهای بازنشستگی دانشگاههای علوم پزشکی ۱۲ استان کشور اظهار داشت: کانونهای بازنشستگی دستگاههای اجرایی اکنون پراکندگی زیادی دارند و همین امر سبب شده تا به جای کمک به حل مشکلات بازنشستگان، به پیچیدگی پیگیریها و سردرگمی این افراد منجر شود.
ترکی تصریح کرد: کانونها و نمایندگان قانونی بازنشستگان برای همکاری، کمک رسمی و قانونی به صندوق بازنشستگی برای حل مشکلات موجود و پیگیری مطالبات بازنشستگان باید وضعیت قانونمند شدن خود را پیگیری کنند.
وی افزود: این درهمریختگیها و تعدد افراد یا گروههایی که خود را نماینده بازنشستگان معرفی میکنند و هریک مطالباتی که گاه در تضاد یکدیگر هستند را مطرح میکنند، هم شرایط پیگیری امور بازنشستگان را دشوار میکند و هم به اهداف کانونهای بازنشستگی و صندوق آسیب میزند.
ترکی تاکید کرد: بنابراین خواست ما ایجاد تشکلهای قانونی و متحد و همراه است تا صندوق هم بتواند در کنار این نهادهای مشخص و شفاف و قانونی گامهای جدی و عملی برای احقاق حقوق بازنشستگان بردارد.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری، گفت: در کشور قوانین مشخصی در حوزههای مختلف داریم و برای پیگیری این قوانین باید از مبادی رسمی و قانونی پیگیری کنیم. یک بخش قانونی برای پیگیری صندوقهای بازنشستگی در تهران و سایر استانها است و بخش قانونی دیگر کانونهای بازنشستگی است.
بیمه درمانی از مهمترین اولویتهای صندوق در سال جاری
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری با اشاره به اینکه بیمه درمانی از مهمترین اولویتهای صندوق در سال جاری است، گفت: اعتقاد ما این است که امور درمانی بازنشستگان باید حتی در قالب یک کارت درمانی تعریف شود تا این افراد با مراجعه به هر مرکز درمانی خدمات مورد نیاز خود را دریافت کنند.
ترکی اظهار داشت: گام اول ما این است که ماده قانونی امور بیمه تکمیلی بازنشستگان توسط دستگاههای اجرایی، عملیاتی شود و این موضوع در دست پیگیری است و تمام روشهای لازم برای حصول به این هدف درحال انجام است.
ترکی در خصوص منابع همسانسازی بازنشستگان نیز گفت: پیگیریهای جدی برای عملیاتی شدن منابع ۹هزار میلیارد تومانی از طریق تهاتر و فروش نفت درحال انجام است.
وی با اشاره به صدور احکام ۱۵ درصد علوم پزشکی نیز گفت: صندوق بازنشستگی در زمان گذشته مقصر است که این مساله را به درستی پیگیری نکرده است. ما باید ابتدا منابع لازم برای اجرای این احکام و تعهدات آن را مطالبه میکردیم و در اواسط سال ۱۳۹۹ که بودجه تبدیل به قانون شده بود و چنین منابعی در بودجه پیشبینی نشده بود، باید منابع آن به طور مشخص و شفاف تعیین تکلیف میشد که این اتفاق نیفتاده و اکنون به یک چالش تبدیل شده است.
وی تصریح کرد: در آخرین روزهای سال ۱۴۰۱ با پیگیریهای انجام شده مبلغ مابهالتفاوت احکام ۱۵ درصد به حساب بازنشستگان مشمول حوزه وزارت بهداشت و دانشگاههای علوم پزشکی واریز شد و احکام ۱۵ درصد نیز بزودی و در صورت نبود موانع قانونی صادر خواهد شد.
در این نشست، روسای کانونهای بازنشستگی دانشگاههای علوم پزشکی ۱۲ استان کشور نیز به بیان دیدگاه و مطالبات بازنشستگان این حوزه از جمله صدور احکام ۱۵ درصد علوم پزشکی، بیمه تکمیلی درمان، ضرورت اجرای قوانین موجود و نظارت برحسن اجرای قوانین، ایجاد درگاه رسمی برای کانونهای بازنشستگی برای جلوگیری از پراکندگی مسائل بازنشستگان و لزوم اجرای همسانسازی و معوقات سالهای گذشته پرداختند.
منبع: ایرنا